Suu-nenäsuojaimen käyttö

Kuinka käytät suu-nenäsuojainta turvallisesti?

 

TUOTTEEN TARKASTUS ENNEN KÄYTTÖÄ

Pese tai desinfioi kädet ennen suojaimeen koskettamista. Tarkasta, että suu-nenäsuojaimen pakkaus on vaurioitumaton ja tuote on puhdas ja ehjä. Tarkasta suojaimen viimeinen käyttöpäivämäärä, äläkä käytä suu-nenäsuojainta, jos sen viimeinen käyttöpäivä on päättynyt.

Säilytä suu-nenäsuojaimet alkuperäispakkauksessaan käyttöön asti.

SUOJAIMEN KÄYTTÖ, RIISUMINEN JA HÄVITTÄMINEN

Pese tai desinfioi kädet ennen suojaimen käyttöä. Aseta suu-nenäsuojain kasvoille käsitellen suojainta sen korvalenkeistä, suojaimen valkoinen puoli kasvoja vasten. Asettele suojaimen nenäsovitin ja korvalenkit huolellisesti paikoilleen niin, että suojain peittää tiiviisti nenän, suun ja leuan. Vältä suu-nenäsuojaimen ulkopinnan koskemista kasvoille asettelun jälkeen käytön aikana. Käytä suojainta yhtäjaksoisesti: älä poista sitä tilapäisesti kasvoilta käytön aikana, esimerkiksi kaulalle roikkumaan. Vaihda suu-nenäsuojain uuteen, jos joudut poistamaan sen kasvoilta tai se vaurioituu, likaantuu tai kostuu.

Ennen suu-nenäsuojaimen poistamista kasvoilta pese tai desinfioi aina kädet. Poista suu-nenäsuojain kasvoilta tarttumalla suojaimen korvalenkeistä. Älä koske suojaimen ulkopintaan. Sijoita käytetty suu-nenäsuojain suoraan roska-astiaan käytön jälkeen. Ammattikäytössä varmista työpaikan käytäntö suojaimen hävittämisessä. Lopuksi pese tai desinfioi kädet.